Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö
banneri.jpg

Luontokuvailta Hannu Hautala luontokuvakeskuksessa tiistaina 15.4.2014

Luontokuvakeskuksen vieraileva valokuvaaja Heikki Willamo pitää kuvaillan tiistaina 15.4. klo 18.00. Willamon näyttely Vuosi metsässä on esillä 30.5. saakka. Vuosi metsässä -valokuvanäyttely on kuvaus vuodenkierrosta metsässä sekä kokijan tuntemuksista metsän hiljaisuudessa, ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta.

Heikki Willamo (s. 1952) on toiminut vapaana valokuvaajana, kirjailijana ja toimittajana vuodesta 1982. Karjalohjalla asuva Willamo on julkaissut lukuisia eläinaiheisia lastenkirjoja ja luontokirjoja myös yhdessä toisten luontokuvaajien kanssa. Hän on saanut WWF:n Vuoden luontokirja -palkinnon vuonna 1994 teoksesta Kaakkurin huuto sekä Suomen tietokirjailijain tunnuspalkinnon vuonna 2000. Hän oli yhtenä tekijänä teoksessa Viimeiset vieraat – Elämää autiotaloissa, joka oli Vuoden luontokirja 2010 -kilpailun finalisti. Willamo on pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla, ja hänen luontokuviaan on vakituisesti esillä Nesteen toimitiloissa Moskovassa ja Dubaissa.

Tiistain kuvaesityksessä Uuden äärellä Heikki Willamo esittelee mustavalkoisen kuvasarjan, joka perustuu juuri ilmestymässä olevaan ruotsalaisen Mats Anderssonin kanssa tehtyyn kirjaan KOHTAAMISIA sekä tekeillä olevaan näyttelyyn. Kysymyksessä on projekti, jossa venytetään luontokuvan rajoja biologian ja suoran luontokerronnan ulkopuolelle kohti ihmisen kokemusta - kohti Willamon omaa ja kohti vuosituhansia sitten eläneiden ihmisten kokemusmaailmaa, sellaisena kuin se meille nykytietämyksen mukaan aukeaa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.