Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö
halvari_mikko.jpg

Erikoisnäyttely esillä Galleriassa

Hannu Hautala luontokuvakeskuksen galleriassa on esillä kuukauden ajan harvinaislaatuinen erikoisnäyttely. Karhun jälki -näyttelyssä karhun olemus herää henkiin maalauksissa, piirustuksissa, veistoksissa ja valokuvissa. Myyttinen karhu on herättänyt ihmisissä niin kunnioitusta kuin pelkoa. Uskomukset Otson voimasta ovat kulkeneet pohjoisten kansojen matkassa aikojen alusta asti.

Näyttelyyn oli kesällä 2018 avoin haku. Teosvalinnoista vastasi kuvataiteilija Jonna Kalliomäki. Näyttelyssä nähdään teoksia kahdeltakymmeneltäkuudelta eri taiteilijalta.

Karhun jälki –näyttely on osa Kalliomäen Kuusamo Bear Stories –projektia, joka nivoutuu osaksi Kuusamon tarinaa. Karhu on Kuusamon tunnuseläin, joka on kerryttänyt legendaarisia tarinoita ja kohtaamisia Koillismaalla. Kuusamo Bear Storiessa herätetään paikalliset legendat ja myyttinen karhu eloon yhteisön voimin ja jatketaan karhun tarinaa taiteen keinoin.

Karhun jälki -näyttely on esillä 7.8.-6.9.2018. Tuona aikana Gallerian seinillä ei nähdä Hannu Hautalan teoksia, mutta sovellukset (Kartta Hannun jäljille, Työpöytä, Kirjaselaus ja Keinutuoli) ovat käytössä.