Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö

Vaihtuva näyttely

Kuukkelisalin digitaalisessa näyttelyssä vierailevat taiteilijat luovat kuvistaan kuvakerronnallisia esityksiä. Muuten tila on perinteisen luontokuvan käytössä. Vierailevien taiteilijoiden näyttelyjä Kuukkelisalissa on kolme kertaa vuodessa.

KARI LOIMU

Gamvik - kylä Euroopan laidalla

23.5.-13.9.2019

kuva Loumusta

(kuva Jose B. Ruiz)

Kari Loimu (73 v.) on espoolainen eläkeläinen, joka teki työuransa konsulttina ja tietokirjailijana.

Ensimmäisen kameransa Kari osti v. 1961 ensimmäisillä kesätyöansioillaan. 1970-luvun alussa kiinteäobjektiivinen kinokamera vaihtui järjestelmäkameraan. 1970-luvulla hän vietti käytännössä kaikki lomansa vaeltamassa Suomen tai Ruotsin Lapissa tai Norjan tuntureilla. Reissu reissulta valokuvaus nousi yhä tärkeämmäksi - ja samaa tahtia lisääntyi mukana kannettava kuorma.

Vaeltaminen on vuosien saatossa jäänyt, mutta valokuvausharrastus elää edelleen. Mitään varsinaista erikoisalaa Karilla ei ole. Kortille tarttuu kuvia niin linnuista, nisäkkäistä kuin maisemistakin. Joskus tulee otettua myös kasvikuva ja vielä harvemmin makro. Viime vuosina kiinnostavia kuvauskohteita on löytynyt paljon Espanjasta ja Norjasta.

Kari osti kahden muun suomalaismiehen kanssa talon Gamvikin kylästä 2004. Siitä lähtien hän on vieraillut Barentsinmeren rannalla 2-5 kertaa vuodessa ja tallentanut kylän elämää aluksi filmille, nykyisin muistikortille.